Kucharz

CEL SZKOLENIA:

Zdobycie umiejętności niezbędnych w pracy kucharza

PROGRAM SZKOLENIA:

1. Podstawowe wiadomości z zakresu nauki o żywieniu człowieka.
2. Struktura organizacyjna zakładu gastronomicznego.
3. HACCP.
4. Obsługa kasy fiskalnej.
5. Procesy technologiczne stosowane w produkcji żywności.
6. Praktyczne zastosowanie procesów technologicznych w sztuce kulinarnej.
7. Kuchnia staropolska, regionalna i kuchnia innych narodów.
8. Profesjonalna obsługa klienta.
9. Konkurencyjność w usługach gastronomicznych.
10. Nowe trendy w gastronomii.
11. Organizacji imprez okolicznościowych.
12. Produkcja wyrobów garmażeryjnych.
13. Bezpieczeństwo i higiena pracy.

Ilość godzin teoretycznych:

87 godzin zajęć teoretycznych.

Ilość godzin praktycznych:

263 godziny zajęć praktycznych.

Wymagania:

1. Wykształcenie podstawowe.
2. Książeczka zdrowia.

Otrzymane kwalifikacje:

1. Zaświadczenie Ministerstwa Edukacji Narodowej.