Kucharz małej gastronomii

CEL SZKOLENIA:

Zdobycie nowych uprawnień i kwalifikacji niezbędnych do pracy w gastronomii.

PROGRAM SZKOLENIA:

1. Organizacja punktu gastronomicznego.
2. Towaroznawstwo i materiałoznawstwo.
3. Zasady porcjowania i wydawania posiłków.
4. Obsługa klienta.
5. Przepisy BHP na stanowisku pracy.
6. Czynności porządkowe w kuchni.
7. Przechowywanie surowców i przygotowanie do obróbki wstępnej.
8. Samodzielne wykonywanie zadań w kuchni.
9. Obsługa kasy fiskalnej.
10. Podstawowe zasady higieny.
11. Lektorat języka angielskiego.

Ilość godzin teoretycznych:

80 godzin zajęć teoretycznych.

Ilość godzin praktycznych:

70 godzin zajęć praktycznych.

Wymagania:

1. Wykształcenie podstawowe.
2. Książeczka zdrowia.

Otrzymane kwalifikacje:

1. Zaświadczenie Ministerstwa Edukacji Narodowej.