Organizator usług cateringowych

CEL SZKOLENIA:

Nabycie umiejętności niezbędnych do pracy w charakterze organizatora usług cateringowych.

PROGRAM SZKOLENIA:

1. Przestrzeganie zasad ochrony środowiska, bezpieczeństwa i higieny pracy, ppoż. i epidemiologicznych podczas procesów technologicznych.
2. Organizacja placówki gastronomicznej
3. Nakrywanie stołów, zastawa i bielizna stołowa
4. Rodzaje imprez okolicznościowych i ich obsługa.
5. Obsługa klienta zgodnie z zasadami savoir – vivre.
6. Przygotowanie dań na imprezy cateringowe.
7. Obsługa kelnerska i obsługa baru w gastronomii.

Ilość godzin teoretycznych:

20 godzin zajęć teoretycznych.

Ilość godzin praktycznych:

70 godzin zajęć praktycznych.

Wymagania:

1. Książeczka zdrowia.
2. Ukończone 18 lat.

Otrzymane kwalifikacje:

1. Zaświadczenie Ministerstwa Edukacji Narodowej.